Recent Posts

1001 de nopti





1001 de nopti – Emirul și poetul
Un hoț a furat niște nestemate de la rege și nu e de găsit. L-au căutat peste tot, au oferit recompense, dar omul a lucrat atât de perfect încât nimeni nu are idee cine e. În momentul cel mai deznădăjduit apare și un poet care le făgăduiește că îl va prinde el pe hoțul misterios. Poate reuși un poet acolo unde au eșuat toți oamenii legii?
Sindbad marinarul by user8225580
Durata: 52 minute
Distributie: Fory Etterley, Mircea Constantinescu, George Demetru, Aurel Rogalschi, Ion Anastasiad, Lelia Columb, Dana Dumitrache, George Oprina, Petrică Popa, Paul Nadolschi, Ștefan Florescu, Mihai Stoenescu

1001 de Nopți – Ali Baba și cei 40 de hoți


Toată lumea știe povestea lui Ali Baba, omul sărac care are norocul să dea peste o peșteră magică unde își ascundeau niște tâlhari comorile; toată lumea știe și cuvintele magice cu care se deschide o astfel de peșteră. Dar mai puțin cunoscută este partea a doua a poveștii, ce face Ali Baba după ce s-a îmbogățit? Acei 40 de hoți nu stau degeaba și vor să îl găsească pe cel care i-a prădat în lipsa lor. Aici s-a vădit inteligența lui Ali Baba și caracterul său: nu era doar un norocos și atât, ci un om cu curaj și istețime care a știut să iasă dintr-o primejdie neașteptată și a dovedit că merita acea comoară spre deosebire de cei 40 de hoți.
Ali Baba si cei 40 de hoti by user8787461
Durata: 29 minute
Distribuţie: Ştefan Mihăilescu Brăila, Nicolae Gărdescu, Nucu Păunescu, Coca Andronescu, Mircea Constantinescu, Marian Hudac, Magda Popovici.
Regia artistică: Paul Stratilat
Înregistrare din anul 1965

1001 de nopti – Lampa lui Aladin